Epoxy til træ

Epoxy til træ

Mens epoxy er kommet til verden som et ”seriøst” værktøj, er der efterhånden rigtigt mange, som har taget det til sig til forskelligt hobbybrug. Ikke mindst i Danmark. Blandt de mange kreative valgmuligheder, er det populært at bruge epoxy til træ. F.eks. når man bygger træborde og behandler overfladen med epoxy. Eller ved at bruge epoxy til revner i træ.

Epoxy til træborde 

Det er ikke uden grund, at Skandinavien er for mange associeret med møbler og udsmykninger lavet af træ; vores kærlighedsforhold til træ går helt tilbage til vikingetiden, hvor det både var en uundværlig del af krigsførelse og en vigtig kunstform. 

Den dag i dag, er det et smukt materiale både at arbejde med og at se på. De mange mønstrer og sprækker fortæller en levende historie, som man bare ikke får med plastik eller laminat. 

Derfor er epoxy til træborde et rigtigt fint middel at behandle træborde med, da du kan skabe et gennemsigtigt lag som både beskytter træet, fungerer som et hæftemiddel, og bevarer synet af træets egne mønstre. Epoxy giver også en mere tyk og ”glossy” overflade end du ville typisk få, hvis du kun brugte lak. 

Hvis du har lyst til et vildere og endnu mere unikt resultat, kan du også blande noget farve pigment i din epoxy før du begynder at påføre det dit træbord. Det er hvad man gør med såkaldte ”river tables”, som er blevet et populært hobbyprojekt, hvor man bruger epoxy til træborde for at lave farvefulde mønstre. 

Ikke to træborde bliver ens med denne metode, og selve processen er meget lig den, hvor du ”bare” kommer klart epoxy på overfladen. Du skal blot lave nogle blandinger af epoxy og pigment, mens selve påføringen foregår på samme måde. 

Epoxy til revner i træ

Et alternativ til en ”river table” er at fylde farvet epoxy i revner i det træ, du arbejder med. Når du bruger epoxy til revner i træ, får du et bord, der kombinerer det klassiske træ-look med de (ofte) vilde resinfarver. 

Det ser ikke bare flot ud, men giver et meget anderledes resultat end både almindelige træborde og træborde, der er fuldt dækket af farvet epoxy. Det er også helt op til dig, om du vil bruge én farve til alle revner eller mange forskellige.

Hvis du ikke er interesseret i at bygge et bord, men har et andet stykke træ du gerne vil ”udsmykke”, kan du selvfølgelig også bruge epoxy til revner i træ. F.eks. kan du fylde farvet epoxy i revner på en træstamme; det vil igen både give et flot resultat men også beskytte dit træ ved at forhindre revnen i at udvide sig, og hæfte træet sammen. 

Vi er klar til at guide dig

Som med alle vores produkter, tilbyder vi rådgivning med valg af de rigtige epoxy produkter til dit projekt. Har du lyst til at komme i gang med at bruge epoxy til træ? Er du ikke sikker på hvilken epoxy er bedst? Du kan du både skrive og ringe til os. 

Jo mere du kan fortælle om hvad du har i tankerne, jo mere kan vi give dig en god anbefaling. Ikke kun til produktvalg, men også til selve processen.

Ring på 40 13 40 18 eller skriv til os via kontaktformularen som du kan finde på vores kontakt-side.