Glasvæv er blevet en populær materiale at arbejde med i de seneste år. Det er blevet mere lettilgængeligt, priserne er på et niveau hvor entusiaster kan være med, og det har egenskaber som gør det brugbart i mange forskellige sammenhænge. Men udover de praktiske grunde, bliver glasvæv selvfølgelig også ofte bedømt på det æstetiske. Glasvæv kan udover beskyttelse nemlig også give dit projekt en rigtig flot finish.
Vil du lave et glasvæv sildeben mønster?
Glasvæv sildeben mønsteret er især let genkendeligt blandt bilelskere. Selvom der ofte bliver brugt kulfiber i stedet for glasvæv på biler, kan glasvæv stadig bruges til kåber både til biler og motorcykler, og det har samme sildeben mønster du kender fra biler i film som ”Fast and Furious”.
Men du kan også få glasvæv med mønster til andre byggeprojekter, såsom et surfbræt, en kiteboard eller en kajak. Faktisk passer glasvæv endnu bedre til disse projekter, fordi de kræver en mere fleksibel beklædning som kan give sig lidt.
Hvor kommer sildeben mønsteret fra?
Der er intet galt i at gå efter udseendet, men det klassiske glasvæv sildeben look har oprindeligt meget lidt at gøre med æstetiske overvejelser. Sildeben mønsteret skyldes en bestemt type vævning, kendt som twill weave. Twill vævningen skaber helt naturligt små trekanter, som så danner sildeben mønsteret, som du kender.
Hvad betyder de forskellige mønstre?
Den kosmetiske effekt af forskellige typer af glasvæv mønstre er flot, men sekundær. Først og fremmest fortæller det noget om vævningen, og hvilken slags vævning, du skal gå efter, afhænger af hvad du skal bruge glasvævet til.
F.eks. er glasvæv sildeben ofte set i projekter, der kræver, at glasvævet skal kunne beklæde en kurvet form. Her kan du igen forestille dig kåber på en bil, som udover store, plane overlader også har dele med komplicerede former. Glasvæv med et ”plain” mønster bliver til gengæld ofte brugt på helt plane overflader, såsom en væg, og har større en strækstyrke end twill.
Andre overvejelser
Hvilket type glasvæv eller glasvæv mønster du vælger afhænger også af ting som hvor slidstærkt resultatet skal være, hvor meget tæsk det skal kunne tåle, og hvor let eller tungt det må være.
Udover det tekniske, er det også et spørgsmål om præferencer. F.eks. så skal surfbræt laves både med epoxy og med glasvæv. Om der vælges twill eller plain som materialer sammen med epoxy har en betydning for hvor og hvordan surfbrættet har sin styrke under anvendelse.
Med andre ord er det godt at huske, at det æstetiske kan lede dig til at gå på kompromis med det praktiske. Her kommer vi meget gerne ind for at hjælpe dig til at finde den bedste løsning. Fortæl os lidt om dit projekt, og vi vil kunne dele vores viden, tips, og tricks med dig.
Så kan du både vælge det bedste glasvæv produkt til jobbet, og finde den nemmeste og bedste proces til at opnå det ønskede resultat. Du kan ringe til os på 40 13 40 18 eller skrive til os via vores kontaktformular, som du kan finde på vores kontakt-side.