Køb epoxy resin

Kvalitet og pris går ofte hånd i hånd, og det gælder også ved køb af epoxy resin. Om du leder efter klar epoxy resin til din kajak, epoxy til træ, eller noget tredje, er det vigtigt at du forstår helt præcist hvad du vil opnå med produktet.

For det første er der forskel på hvilken slags epoxy passer bedst til det ene eller det andet. For det andet, er det ekstra vigtigt at gå efter et kvalitetsprodukt når du vil bruge det på noget, som skal kunne holde i lang tid – f.eks. hvis der er tale om en kajak eller et bord du er ved at bygge. 

Epoxy til træ

Epoxy er et suverænt middel til at lave beskyttende coating på træ; udover at se godt ud, holder det også al vand ude, hvorfor det bruges til coating af surfbræt lavet i træ. En klar epoxy resin kan frembringe træets kvaliteter, og skabe et helt unikt look. Epoxy kan også bruges til at lime træ, da det har en ekstrem styrke.

I samme stil er det at bygge borde er blevet en populær epoxy resin hobby. Hærdet epoxy er en meget brudstærk og slagfast materiale, hvorfor det giver en god beskyttelse til et bord – men det giver også mulighed for at lave nogle fantastiske mønstre, som du aldrig finder i en møbelforretning.

Når du vælger en højkvalitets epoxy til træ, undgår du at epoxyen skader træet, som kan ske med et billigt produkt. Det er også nemmere at arbejde med, da en kvalitets resin vil often kunne påføres én gang for at skabe ét tykt lag over hele overfladen, frem for at arbejde med mange lag for at undgå for hurtigt hærdning eller skader på træoverfladen.

Andet brug af epoxy

Epoxy resin støbning er en populær hobby, hvor det kosmetiske har en højere værdi end hæftestyrke. Her er det også vigtigt at vælge en kvalitetsepoxy, og derefter følge processen nøje for at undgå uønskede luftbobler eller andre ”uskønheder” i det færdiglavede produkt.

En klar epoxy resin er typisk det mest passende valg, men du kan også vælge at købe noget tonepasta for at farve epoxyen. Hvis du arbejdet med flere farver, er det vigtigt at vælge en god epoxy, som ikke er for flydende, så det ikke blander farverne for hurtigt til en uskøn masse. En kvalitetsepoxy vil også komme med et stærkt UV filter. Alt epoxy mister til en vis grad sin klarhed over tid, men det er svært at få øje på denne forandring når du bruger en god epoxy. En billig epoxy vil ofte blive decideret gullig.

Noget, som er populært i USA, er at bruge epoxy til gulve. Det kan igen blot være en klar epoxy resin, som giver et glasklart og beskyttende lag til et trægulv, eller en farvet epoxy, som giver en flot og solid farve.

Men hvis du søger på Google efter epoxy gulve, finder du også utrolig flotte gulve med tegninger og abstrakte mønstre, som ville pifte ethvert rum op og give en helt anden oplevelse end det typiske grå gulvtæppe eller linoleum, som er så udbredt herhjemme.

Udover at give muligheder for at skabe en fantastisk design, er epoxy fin til gulve fordi det holder længe og er nemt at gøre rent.

Har du spørgsmål?

Hvis du har aldrig arbejdet med epoxy før, kan det være svært at vurdere, hvad du skal købe til dit projekt. Derfor er du mere end velkommen til at kontakte os ved at ringe på 40134018 eller ved at skrive en besked igennem vores kontaktform på vores kontakt-side.