Pigment til epoxy

Pigment til epoxy bord

Du har måske set billeder eller videoer af epoxy gulve eller epoxy borde, som har de vildeste farver. Det er en af de rigtig sjove ting ved at arbejde med epoxy – du kan slippe kreativiteten løs og lege med farver på en helt ny måde.

Epoxy pigment pulver

”Hemmeligheden” bag de flotte kreationer er epoxy pigment pulver, og det fungerer helt simpelt. Det er et pulver, du kan blande i epoxyen før du begynder at påføre det dit projekt.

Ren epoxy har typisk en klar til gullig farve. Somme tider er det nok, hvis målet med at bruge epoxy er helt igennem lavpraktisk, eller hvis du påfører det noget, som i forvejen er flot at se på – hvis du f.eks. bruger det som et lag over noget træværk, og du vil gerne fremhæve mønstrene i træet.

Men andre gange kan det give et ekstra pift at blande noget epoxy pigment pulver ind… og så er der alle de projekter, som primært går ud på at lave noget unikt og kunstnerisk, hvor de fantastiske resin farver er et mål i sig selv.

Pigment til epoxy er rigtigt populært at bruge i de såkaldte ”river borde”, hvor hele overfladen er en blanding af mange forskellige farver, som gradvis skifter over fra en nuance til en anden. Hvis det er et projekt, du har tænkt på at kaste dig ud i, er det også værd at overveje et lidt anderledes alternativ.

Man kan nemlig også få et superflot og unikt bord, hvis man fylder sprækker i træet med noget farvet epoxy. Det giver en spændende resultat, hvor du har det flotte look af naturtræ blandet med nogle stærke og livlige resin farver.

Støbning

Du kan selvfølgelig også bruge epoxy pigment pulver til støbning og indstøbning. Her kommer fremgangsmåden meget an på, om du prøver at indstøbe en genstand i resin, som skal kunne ses – så skal du selvfølgelig være konservativ med dit brug af pigment til epoxy.

Det gode er, at du kan styre hvor transparent resultatet bliver, når du laver blandingen; du skal bare grundigt tjekke instrukserne inden du begynder at blande pigment pulveret med epoxyen. Men på denne måde kan du i stedet for en helt klar indstøbningsblok lave en, der stadig er transparent med har en svag farve (forestil dig f.eks. flaskeglas).

Mange mulige farver

Vi har pt. ni forskellige farver af epoxy pigment pulver at vælge imellem (du kan se udvalget her) – men de ni farver giver dig uendelige kombinationsmuligheder, hvis du vil have mere end enkelte, solide farver.

 • Pigment til epoxy
  Pigment metallik til epoxy og resin
  Vare på tilbud
  249,00 kr.279,00 kr. inkl. moms.
 • Pigment til epoxy
  PIGMENT til epoxy og resin – Vælg 5 metallic farver i poser á 20 gram =100 gram
  299,00 kr. inkl. moms.

Før du går i gang med at tilføje pigment til epoxy til dit ”hovedarbejde”, anbefaler vi at du først laver en prøveblanding i et lille plastikglas. På den måde kan du teste hvilke blandingsforhold giver dig det ønskede resultat, både i forhold til resulterede resin farver, men også til epoxy konsistensen. Start med mindre pigment pulver end du tror er nødvendigt – du kan altid tilføje mere, men når først du er kommet for meget i, er der ikke meget at gøre.

God fornøjelse med at bruge epoxy pegment pulver! Husk, at du altid er velkommen til at tage fat i os hvis du har nogle spørgsmål om vores produkter, eller hvis du har noget feedback efter at have prøvet dem af. Du kan skrive til os igennem vores kontaktformular her.