Glasvæv

Glasvæv er et alsidigt, let og stærkt byggemateriale.

Det bliver ofte brugt som tapet i vådrum, gulvbelægning i meget trafikerede områder og til kompositkonstruktioner såsom bilkarosserier, kajakker og glasfiberbåde. Det gør det, fordi det er slidstærkt, vandtæt, let at bøje under modelleringen og god til at skjule små ujævnheder. Du finder det i mange mønstre, styrker og niveauer af grovhed. På den måde kan du let selv styre det endelige udseende.

Hvad er glasvæv?

Glasvæv består af smalle strenge af fiberglas, der er vævet sammen til et klæde. Enderne er derfor også skarpe som glas, så hvis du skal håndtere materialet, er det bedst, at du bruge handsker. Du køber det som metermål, så du kan få præcis de mængder, der dækker dit behov.

Glasvæv

At det som byggemateriale er lavet af vævet fiberglas betyder også, at din konstruktion ikke behøver at være flad som en væg eller plan. Det kan bues og bøjes, uden at det revner. Det er den alsidighed og let bevægelighed under modelleringen, der gør, at de fleste nye både er lavet af glasfiber.

Tre tips til glasvæv

Glasvæv er let at bue, men det betyder også, at det kan være svært at håndtere. Når du skal bruge glasvæv til komposit, er det det noget andet end at skulle sætte det op på en væg.

Nyt væv – eller bare ny topcoat?

Hvis du kun skal reparere små skader, kan du typisk undgå at skulle påføre nyt. Hvis der bare er tale om almindeligt slid, kan du oftest bare nøjes med at slibe den gamle topcoat ned og derefter påføre en ny. Det kan muligvis også kræve en ny omgang maling.

Husk fiberretningen

Glasvæv er et slidstærkt og robust materiale, selvom det er let at bue. Det er fordi styrken i glasfibervæv kommer af retningen af glasfiberne. Du kan også bruge bidirektionalt glasvæv, hvilket betyder, at fibrene er vævet i to retninger, hvilket giver en endnu større styrke end normalt væv.

Hvis du skal lave reparationer på ældre glasvæv, skal du derfor sikre, at dit nyligt påsatte glasvæv går i samme retning.

Hvis du er i tvivl – spørg en professionel

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål om, hvordan du får de bedste resultater med dine kompositkonstruktioner. Jeg har over 35 årserfaring med at bygge surfboards, kajakker, kiteboards, kulfiberkonstruktioner m.m.

Glasvæv til surfboards, både og kompositkonstruktioner

Hos Gordner Trading specialiserer vi i byggemateriale og kompositkonstruktion af vandfartøjer. Vores glasvæv er derfor blødere end eksempelvis det, du sætter op, når du skal lave badeværelse. Det er, fordi det skal kunne bruges til buede og vandtætte konstruktioner såsom glasfiberbåde, surfboards og kajakker.

Vores væv er heller ikke grundet, hvilket betyder, at det er ideelt til at reparere små skader og slid. Det er let at forme, uden at det revner, og tager imod de fleste former for topcoating, så du kan male den i præcis de farver, du ønsker. Hvis du vil have en helt glasklar overflade, kan du bruge epoxy sammen med dit glasvæv – og så efterbehandle med epoxy topcoat. Udover at det vil give dig et flot finish, vil overfladen blive meget modstandsdygtig over for urenheder.

Hvis du skal arbejde med epoxy, anbefaler vi, at du bruger vores E-Glas-serie, som er specifikt designet til det formål.

Du finder vores udvalg i vores webshop.