Velkommen, ønsker du at logge ind eller oprette en ny bruger?

Tips & tricks

Her finder du en masse gode råd til hvordan du arbejder med lamineringsepoxy, kulfiber, glasvæv m.m.

Sådan arbejder du med klar epoxy, glasvæv og kulfiber

Velkommen til vores lille arkiv, hvor du finder vejledninger og introduktion til vores produkter. Du kan bl.a. finde ud af, hvad epoxy egentlig er, hvordan glasvæv fungerer og hvorfor kulfiber er vigtigt. Vi fortæller dig også, hvorfor du skal bruge epoxylim når du arbejder med træ og skal lime træoverflader sammen. Har du allerede arbejdet lidt med klar epoxy og skal finde ud af hvordan du fjerner bobler i din topcoat, så har vi også en vejledning til dig.

Kort om klar epoxy

Hvad er epoxy? En klar epoxy fungerer som et ualmindeligt stærkt bindemiddel, der er populært grundet sin hårde hærdning. Anvendes oftest til håndlaminering af surfbrætter, kajakker og modelbygninger. Det er også blevet populært at bruge en klar eller farvet epoxy til at lave gør-det-selv bordplader mellem to stykker træ.

Kort om glasvæv

Hvad er glasvæv? Glasvæv består af smalle strenge af fiberglas, der er flettet sammen til et klæde. Glasvæv flettes sammen på forskellige måder, der hver har sine unikke egenskaber. Anvendes oftest som tapet i vådrum og til kompositkonstruktioner såsom kajakker og glasfiberbåde. Er god til at skjule små ujævnheder.

Kort om kulfiber

Hvad er kulfiber? Kulfiber er et af de mest forekommende grundstoffer i universet og er et byggelement, der kan bruges til mange forskellige former for konstruktioner. Avendes til at bygge dele til bil, motor- og racercykler. Sammen med en klar epoxy, kan du lave konstruktioner der er væsentligt stærkere end stål.

 

Jeg har spørgsmål til …

Vi ved det ikke altid er lige nemt at arbejde med kompositkonstruktioner. Derfor står vi til rådighed, hvis du har brug for råd og vejledning til din konstruktion. F.eks. hvordan du vælger den rette epoxy eller hvilken type glasvæv, der passer bedst til din konstruktion.