Epoxy og kulfiber

Epoxy og kulfiber går hånd i hånd, når du skal bygge en kajak. Du kan selvfølgelig altid bruge epoxy, når du forarbejder andre materialer, såsom armid/kevlar-fiber og glasvæv, men kulfiber er guldstandarden.

Kulfiber anvendes i dag i alt, der kræver en høj slidstyrke, lav vægt og stivhed. Det vil sige alt fra cykler, fiskestænger, golfkøller, ski, snowboards, kajakker, surfboards, bildele m.m.

Epoxy og kulfiber – let materiale med høj slidstyrke og flot finish

Uanset om du vil bygge en ultra-let maratoncykel eller et robust surfboard, er epoxy og kulfiber et smart valg. Kulfiber er en kunstigt fremstillet fiber, der tilbyder dig en god balance mellem stivhed og lav vægt. Det er også et utrolig slag- og brudfast materiale – især hvis du laminerer det efterfølgende med epoxy.

Du finder vores udvalg af kulfiber her.

Vi har hos Gordner Trading også specialiseret os i at udvikle epoxy-typer, der sikre en optimal anvendelse med de tekniske fibre såsom kulfiber. Det har vi gjort, fordi epoxy er det materiale, der udnytter harpiksens bindingsegenskaber bedst, når de bruges til at bygge eksempelvis et surfboard eller en kajak. Du kan også bruge det til at reparere småskader på din båd. Det har en utrolig vedhæftning på fibre, overflader af træ, eller metal.

To typer epoxy – velegnet til håndlaminering og vakuumstøbning

Vi anvender som udgangspunkt to typer epoxy, der begge er fremragende til håndlaminering og vakuumstøbning. De har alle en formidabel forarbejdningsevne efter 24 timers hærdning. De kan også efterhærdes ved henholdsvis 78 og 115 grader, hvis du har brug for større slagstyrke og stivhed i laminatet. Dette forudsætter dog, at kernematerialet kan modstå en tilsvarende temperatur.

En af de store trends lige pt. er indstøbning af træ i epoxy. Denne proces er ikke umiddelbart så enkelt, som de DYI-guides, der findes på YouTube. Jeg vil snarest muligt nærmere beskrive processen omkring opbygning af større tykkelser af harpiks ved anvendelse af epoxy, og de faldgruber du bør undgå, når du vil indstøbe emner i epoxy. Jeg har allerede lavet et blogindlæg om hvordan du undgår ‘appelsinhud’, når du bruger en epoxy topcoat.

Vi har også en del erfaring med en anden trend, hvor kulfiber anvendes som gulvbelægning, således at der skabes en kulfiber 3D-effekt.

Du finder vores udvalg af epoxyprodukter her.