Hvad er epoxy?

Hvad er epoxy til surftboards?

Lamineringsepoxy kan anvendes til håndlaminering af surfboards, kajakker, modelbygning mv. og er en af Europas mest anvendte typer af epoxy. Men hvad er epoxy egentlig?

Hvad er epoxy?

Men hvad er epoxy? Epoxy er et utrolig stærkt bindemiddel. Produktet er populært grundet sin hårde hærdning, hvilket betyder det er meget utroligt slidstærkt.

Epoxy er både en af ​​grundkomponenterne, men også det hærdede slutprodukt af epoxyharpikser, såvel som et fælles navn for epoxid funktionsgruppen. Epoxyharpikser, også kendt som polyepoxider, er en klasse af reaktive præpolymerer og polymerer, som indeholder epoxidgrupper. Epoxyharpikser kan omsættes enten med sig selv gennem katalytisk homopolymerisering eller med en bred vifte af co-reaktanter, herunder polyfunktionelle aminer, syrer (og syreanhydrider), phenoler, alkoholer og thioler.

Disse co-reaktanter omtales ofte som hærdere eller kuratorer, og tværbindingsreaktionen betegnes almindeligvis som hærdning. Reaktion af polyepoxider med sig selv eller med polyfunktionelle hærdere danner en termohærdende polymer, der ofte er med gunstige mekaniske egenskaber og høj termisk og kemisk resistens.

Det kan bruges til en bred vifte af, herunder metalcoating, anvendelse i elektronik / elektriske komponenter / LED’er, elektriske isolatorer med højspænding, fremstilling af pensler, fiberforstærkede plastmaterialer og strukturelle klæbemidler.

De mange former for brug

Anvendelsen af epoxybaserede materialer er yderst omfattende og omfatter belægninger, klæbemidler og kompositmaterialer, såsom dem, der anvender carbonfiber- og glasfiberforstærkninger (selv om polyester, vinylester og andre termohærdende harpikser også anvendes til glasforstærket plastik).

Epoxier og rækkevidden af kommercielt tilgængelige variationer tillader hærdepolymerer at blive fremstillet med en bred vifte af egenskaber. Generelt er epoxier kendt for deres fremragende vedhæftning, kemiske- og varmebestandighed, fremragende mekaniske egenskaber og meget gode elektriske isolerende egenskaber.

Mange af epoxiernes egenskaber kan ændres. For eksempel, sølvfyldte epoxier med god elektrisk ledningsevne er mulig, selvom epoxier typisk er elektrisk isolerende.

Variationer med høj varmeisolering eller termisk ledningsevne kombineret med høj elektrisk modstand til elektronik applikationer er også muligt.

Epoxy klæbemiddel

Epoxyklæbemidler er en stor del af klæbemiddelklassen kaldet “strukturelle klæbemidler” eller “tekniske klæbemidler” (som omfatter polyurethan, acryl, cyanoacrylat og andre kemikalier.)

Disse højtydende klæbemidler anvendes til konstruktion af fly, biler, cykler, både, golfklubber, ski, snowboards (SURFBOARDS) og andre applikationer, hvor der kræves højstyrkebindinger.

Epoxyklæbemidler kan udvikles til at passe til næsten enhver anvendelse. De kan bruges som klæbemidler til træ, metal, glas, sten og enkelte plastmaterialer. De kan gøres fleksible eller stive, gennemsigtige eller helfarvet / farvet, hurtig indstilling eller langsom indstilling.

Epoxyklæbemidler er bedre i varme og kemisk resistens end andre almindelige klæbemidler. Generelt vil epoxyklæbemidler hærdet med varme, være mere varme- og kemikalieresistente end de, der hærdes ved stuetemperatur. Styrken af epoxyklæbemidler nedbrydes ved temperaturer over 177 °C.

Nogle epoxier hærdes ved udsættelse for ultraviolet lys. Sådanne epoxier anvendes almindeligvis i optik, fiberoptik og optoelektronik.

Særlig epoxy er stærk nok til at modstå kræfterne mellem en surfbrændefin og finmonteringen. Denne epoxy er vandtæt og i stand til at hærde under vand.

Epoxy til håndlaminering

Vores lamineringsepoxy har en fremragende forarbejdnings evne, og du vil være i stand til at slibe allerede 24 timer efter hærdning ved normal stuetemperatur.

  • Indstøbnings epoxy resin sæt – Base og hærder (0-45mm) fast

    269,00 kr.4.499,00 kr. inkl. moms. inkl. moms
  • Epoxy resin System uden DDM og Fenol

    289,00 kr.4.499,00 kr. inkl. moms. inkl. moms
  • Indstøbnings epoxy High Tech Pro resin clear casting sæt – Base og hærder (0-150 mm) slow

    285,00 kr.8.999,00 kr. inkl. moms. inkl. moms

Se alle vores lamineringsepoxy.