Epoxylim er meget effektivt, når du skal lime træflader, og du har brug for en ekstrem stor styrke. Det kan bruges på alle træsorter og egner sig godt til, hvis du skal laminere en kajak, fikse en gammel træbåd op eller sågar reparere en træstolpe i dit hjem. Det fylder let hulrum og giver dig et flot klart finish. Så kan du nyde træets udseende uden at skulle bekymre dig om splinter eller hårdt slid. Epoxys enorme slidestyrke er også årsagen til, at det ofte bliver brugt til at efterbehandle meget trafikerede trægulve.
Epoxylim og glasvæv – godt værn mod fugt i træet
Hvis træet befinder sig i et fugtigt miljø, er det ofte en god idé at forsegle overfladen med glasvæv, før du påfører epoxylimen. Det er især vigtigt, hvis der er tale om et surfboard, en kajak eller en træbåd. Det kan dog også bruges i hjemmet, hvis du for eksempel har udsatte træbjælker på badeværelset.
Du kan sikre dig en helt glasklar eller gennemsigtig overflade, hvis du bruger glasvæv af høj kvalitet i forbindelse med epoxy, og derefter efterbehandler med epoxy topcoat. Udover at det vil give dig et flot finish, vil overfladen blive meget modstandsdygtig over for urenheder.
Epoxylim fungerer ikke kun godt sammen med glasvæv og træ. Det kan bruges på stort set alle hårde materialer, såsom sten, metal, beton og meget andet. Hvis du skal stavlime træ og her anvender kulfiber imellem stavene frem for glasvæv, vil det betyde en ekstrem styrkeforøgelse i længderetningen. Det er især vigtigt, hvis træet skal udsættes for mere pres som ved ekstremsports, såsom kajakroning, kiteboarding eller surfing.
– Også god til knasthuller
Ligeledes kan epoxy effektivt anvendes som bindemiddel til at fylde store knasthuller. Hvis man ønsker at huller fremstår naturlige, anvendes indstøbningsepoxy som er glasklar. Det er især relevant, hvis du har en træstolpe i huset eller en flot kajak af træ, som du skal kigge på ofte – eller hvis du skal vise dig frem foran andre sportsudøvere.
Her ses en knast der er fyldt med epoxy. Overfladen er efterbehandlet med epoxy topcoat.
Vi anbefaler, at overfladen efterbehandles med en UV-stabil overfladelak. Den kan være en- eller to-komponent.
Hvis der er behov for at lime spanter, kan man med fordel anvende microballoons. Så opnår du en konsistens, hvor materialet ikke flyder væk fra området. Microballoons er et fyldstof af glasgranulat, der ligner små hvide “glasbobler”, som styrker selve limningen.